Om
Barrsätra Hembageri, ditt lokala bageri i sandviken

Barrsätra Hembageri ligger på Fredriksgatan 69 i Sandviken. Vår specialitet är stenugnsbakat surdegsbröd, men vi gör även allt annat som ett traditionellt bageri gör som tex. tårtor, bakverk, bullar, kakor osv.

 

Våra prisvärda färdiga mackor är ett uppskattat inslag, och vi har många kunder som köper sin frukostmacka hos oss dagligen.

 

Vi öppnar redan 05.15 på morgonen för att alla ska ha möjligheten till en riktigt bra start på dagen.

Vi stänger kl 15, även om vi oftast är kvar lite längre. Vi har bara öppet Måndag-Fredag och vi har alltid stängt på röda dagar.

Under sommaren brukar vi stänga några veckor, och samma sak gäller runt julen.

 

Vår hemsida, som du just nu tittar på är faktiskt inget vi uppdaterar speciellt ofta. Vi har helt enkelt för mycket annat att göra, däremot så är vi ganska duktiga på att uppdatera vår facebooksida, där informerar vi varje vecka om vad som är veckans bröd, lägger upp bilder, kör tävlingar eller informerar om ändrade öppettider.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakelser, semlor, kanelbullar, toscakaka eller tårta?

Så här började det.

 

Vi hade under flera år pratat om att vi skulle vilja ta över ett bageri, vi hade faktiskt t o m varit och tittat på just det här bageriet några år tidigare, men inte riktigt vågat ta steget.

 

I början på 2011 dök sedan chansen upp igen, vi märkte att lokalen i källaren på Barrsätragatan hade varit mörk ett tag så vi kontaktade dåvarande ägaren och plötsligt var vi där på visning igen, förutsättningarna var mycket bättre den här gången och vi kände att kör vi inte nu, så kan vi lägga ner drömmarna om ett eget bageri för gott.

 

Sagt och gjort, Jennie sa upp sig från sin dåvarande tjänst (hon har alltid varit bagare) och provbakningarna drog igång, själv tog jag på mig rollen som provsmakare:)

 

Det blev mars och vi kände att nu är det dags, semmeldagen närmade sig med stormsteg och den ville vi ju inte missa.

Vi kommer nog aldrig glömma vår första dagskassa på 700kr.

Men veckorna gick och fler kunder dök upp, 2014 så flyttade vi till nya lokaler på Fredriksgatan 69

 

2016 så utökade vi vårt sortiment med glass som vi tillverkar själva och 2017 så har vi investerat i en mobil vedeldad bakugn

mobil vedeldad stenugn till pizza, bröd, mat och mycket mer

Det tar 4-5 timmar att göra ett surdegsbröd, och skulle själva surdegen ta slut så behövs det ytterligare 12 timmar, därför rekommenderar vi alltid att du beställer ditt bröd i förväg om du

vill vara säker på att få tag på ett.

TRE FAVORITER

CHOKLADBISKVI

 

Vår chokladbiskvi har blivit omåttligt populär, vi gissar att anledningen är att vi gör den från grunden.

 

En egengjord, precis lagom seg botten, tillsammans med en chokladsmörkräm gjord från grunden och sedan doppad i en fin choklad. Det behöver inte vara svårare än så.

STENUGNSBAKAT

SURDEGSBRÖD

Det stenugnsbakade surdegsbrödet är antagligen det mest mångsidiga bröd man kan äta. Frukost, lunchmacka med lite matigare pålägg eller som tillbehör vid en finare middag, det fungerar till allt!

 

Många andra bagerier slänger sig med namn som Levain, kanske mest för att det är trendigt.

Levain betyder att själva surdegen är gjord på vete, men det är inte vår surdeg gjord av.

Vi använder oss istället av en rågsurdeg, det är kanske inte lika trendigt men vi tycker att den har en mycket godare smak.

BJÖRNKAKA

 

Björnkakan kan verka lite konstig, men de flesta som provar den fastnar direkt.

 

Kanelsockerkaka med vaniljkräm... Vågar du prova?